hulp bij relatieproblemen omgeving Hoogeveen

relatietherapie omgeving Meppel

relatietherapeut Drenthe

kosten relatietherapie Omgeving Steenwijk

contact relatietherapie Meppel

 
 
Hans Ploos van Amstel
relatietherapeut
en coach
 
Hulp bij relatieproblemen
 
Wie ben ik:
Ik heb een relatie van inmiddels 35 jaar en ben vader van twee kinderen. Een groot deel van mijn leven heb ik de omgeving van Rotterdam gewoond. De laatste 15 jaar woon en werk ik in Drenthe. Binnen de reguliere geestelijke gezondheidszorg heb ik gewerkt binnen RIAGG's, GGZ indtallingen en verslavingszorg. Hiernaast heb ik een eigen praktijk aan huis, waarin ik mij specifiek richt op relatieproblemen. Al 25 jaar werk ik met mensen die vastlopen in relaties: partner relaties, conflicten binnen families; werkconflicten.
 
 
Mijn werkwijze
 
Bij relatieproblemen is het zelfvertrouwen en het vertrouwen in de ander sterk beschadigd; er heers angst voor verlies en wantrouwen. Met behulp van relatietherapie lukt weer om met elkaar in gesprek te komen. In de relatiegesprekken streef ik naar een open en veilige sfeer. Ik probeer zo goed mogelijk te begrijpen waardoor de relatieproblemen zijn ontstaan en wat de relatieproblemen in stand houdt. Door de emoties en vaste patronen waar je samen in terecht bent gekomen, lukt het niet meer om om rationeel te handelen en afstand te nemen.
 
 
 
Als er langere tijd relatieproblemen spelen ontstaat er een mix van klachten: angstklachten; somberheid; machteloosheid. Vaak herhalen gedachten zich, in de vorm van gepieker. Dit levert stress op wat weer leidt tot slapeloosheid en energieverlies. Samen kom je in een negatieve spiraal terecht.
 
Wat als bij elkaar blijven geen optie blijkt?
 
Aan het begin van de therapie zijn mijn eerste vragen gericht op hoeveel energie een ieder in zichzelf en in de relatie wil steken. Of een ieder nog vertrouwen heeft in de relatie en hoeveel kans van slagen een ieder de therapie geeft. Er moet een intentie waarneembaar zijn om aan de problemen te willen werken.
 
Een relatietherapie kan ook als doel hebben dat je je afweging, wel dan niet bij elkaar blijven, beter kunt maken. Voorkom echter dat je je gevoelens laat beslissen, deze zijn verstoord en onrustig en geven niet de juiste informatie.
 
Uiteraard kan scheiden van je partner of een tijdje uit elkaar gaan, rust geven. Om hier een goede keuze in te maken is afstand nodig, reflecteren en het rationeel bekijken wat er speelt. Emoties zijn heel waardevol maar kunnen in veel gevallen slechte raadgevers zijn. Het idee dat wat je voelt de waarheid is en dat dat door de ander veroorzaakt wordt. Doordat de negatieve gedachten en de negatieve gevoelens domineren, wordt je observatie vermogen en waarnemingen sterk bepaald door deze emoties. Je let constant op elkaar, met name die reacties waar je de stress bij op loopt.
Mijn voorstel is altijd om de therapie een kans te geven en een aantal gesrpekken te voeren voordat er ingrijpende beslissingen genomen worden.
 
 
 
 
Uiteraard kan de uitkomst zijn dat scheiden de beste oplossing is, dat het niet meer lukt om afstand te nemen van je emoties, er te veel is gebeurd.
De gesprekken hebben dan als doel, om het uit elkaar gaan te bespreken; mediation. Dit kan voorkomen dat er na de scheiding een strijd ontstaat en er na de scheiding nog stevig wordt door gevochten.
De kans is echter groot dat je je problemen, het patroon waar je in gevangen zit, meeneemt naar een volgende relatie. Ook kan er angst pntstaan voor nieuwe relaties.
 
 
GEVOLGEN VAN SCHEIDEN
 
 
Bij een scheiding zijn de gevolgen groot en vaak niet te overzien zoals financiŽle en emotionele schade, het wegvallen van woonomgeving, van sociale netwerken.
Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen door emotionele problemen een achterstand oplopen. Dit kan resulteren in een leerachterstand en een stagnatie in hun emotionele ontwikkeling. Ook is er meer kans op het ontstaan van gedrags- en opvoedingsproblemen.
 
 
 
 
 
Relatietherapeut Drenthe, hulp bij relatieproblemen omgeving: Meppel; Hoogeveen; Zuidwolde; Nijeveen; Staphorst; Zwolle; Steenwijk; De Wijk; De Wolden; Beilen.