hulp bij relatieproblemen omgeving Hoogeveen

relatietherapie omgeving Meppel

relatietherapeut Drenthe

kosten relatietherapie Omgeving Steenwijk

contact relatietherapie Meppel

 
DE FASE VOORAF AAN, HULP BIJ RELATIEPROBLEMEN
 
Voor je op zoek gaat naar een relatietherapeut is er meestal al veel gebeurd. Je hebt met vrienden en familie over je relatieproblemen gesproken. Het woord scheiden is misschien al gevallen. Het idee dat je van alles geprobeerd hebt om bij de ander aan te geven wat er speelt. Je bent misschien zelfs al je hoop verloren.
 
 
Het is een hele stap om hulp te vragen, het is niet makkelijk om met je problemen naar buiten te treden. Hoe langer je de stap om hulp te vragen uitstelt hoe moeilijker het wordt. Het vertrouwen neem sterk af als een van de partners niet mee wil werken, het zelf wil oplossen. Soms lukt dat maar meestal loopt het na een tijd weer vast en neemt het vertrouwen verder af.
 
Relatieproblemen kosten veel energie. Het gaat ten kosten van je gezondheid, lichamelijk en psychisch. Psychische klachten ontwikkelen zich in een voortschrijdend tempo: somberheid; slapeloosheid; piekeren; angsten. Misschien heb je voor jezelf al hulp gezocht bij je huisarts of een GGZ of eerstelijnspsycholoog.
 
Het schrikbeeld van alleen komen te staan, geeft grote onzekerheid, 'Wat zijn de gevolgen van een scheiding voor de kinderen en wat zijn de reacties van je familie en kennissen?' Een scheiding heeft grote gevolgen voor de kinderen. Ook kost een scheiding veel geld en kunnen de financiële problemen groot zijn na de scheiding.
 
 
 
Stel het hulp zoeken niet uit. Pakt de telefoon en neemt vrijblijvend contact op. Hoor wat relatietherapie voor jullie relatieproblemen kan betekenen.
 
 
EERSTE RELATIETHERAPIE GESPREK
In het eerste gesprek kijken we naar de aard van de problematiek en wat de relatieproblemen instant houdt. Het contact moet over en weer vertrouwd aanvoelen.
 
 
DE RELATIETHERAPIE
Gemiddeld duurt een relatietherapie acht sessies.
In de relatietherapie heeft een ieder zijn eigen tempo; de één verandert sneller dan de ander. Hier wordt in de relatietherapie rekening mee gehouden.
 
 
VERANDERINGSPROCES IN RELATIEPROBLEMEN
 
Het onder controle krijgen van je relatieproblemen betekend het loslaten van het oude gedrag. Bij het veranderen van je oude gedrag kunnen weerstanden en angsten ontstaan, de angst om:
 
- je kwetsbaar op te stellen;
- niet alles te zeggen de ander niet te willen kwetsen;
- ruzie te krijgen;
- oude, soms pijnlijke, herinneringen naar boven te halen.
 
 
Na een paar relatiegesprekken zullen de eerste positieve veranderingen waarneembaar zijn.
Er zal meer rust en vertrouwen ontstaan binnen jezelf en binnen jullie relatie.
 
 
Telefoon: 06  22351110
Relatietherapeut Drenthe, hulp bij relatieproblemen omgeving: Meppel; Hoogeveen; Zuidwolde; Nijeveen; Staphorst; Zwolle; Steenwijk; De Wijk; De Wolden; Beilen.